Nationale Intocht Sinterklaas 2010

Afgelopen september werd ons gevraagd of wij mee wilden werken aan de nationale intocht van Sinterklaas die plaats zou vinden op 13 november. Omdat wij al jaren samenwerken met de afdeling Harderwijk van het Nederlandse Rode Kruis hebben wij natuurlijk volmondig ja gezegd.

Op 12 november vonden de voorbereidingen plaats. Het relais van de afdeling Harderwijk werd met een noodstroomvoorziening aan de stroom gehangen, tevens werd er een ook relais van VRT met een noodstroomvoorziening bijgeplaatst. Wanneer onverhoopt de stroom uit zou  vallen konden deze relais via de noodstroomvoorziening toch draaien. In principe zou de 13e gedraaid worden op het Rode Kruis relais en ingeval van nood zou er kunnen worden overgeschakeld naar het VRT relais. Dit was gelukkig niet nodig. Nadat het net getest was konden we naar huis

De 13e moesten we ’s morgens om 07:30uur al in Harderwijk zijn. Ook de afdeling Dronten was met een aantal vrijwilligers aanwezig. Er vond tijdens het gezamenlijk koffiedrinken een briefing plaats, zodat iedereen wist op welke post hij of zij kwam te staan. Als VRT zijnde werd onze lokatie de Havendijk recht tegenover de aanlegplaats van pakjesboot 13 van Sinterklaas. In de VC van VRT waren 3 vrijwilligers van VRT en de coördinator Verbindingen van de afdeling Harderwijk van het Rode Kruis aanwezig.

Aan de overkant werd het een gezellige boel met al die kinderen die hun ouders hadden meegenomen naar de intocht en er werden veel Sinterklaasversjes gezongen. Even over 12 legde de pakjesboot van Sinterklaas aan. Ook zijn paard Amigo was met de paardenpiet aanwezig zodat Sinterklaas rustig door de binnenstad kon gaan. In de binnenstad was er van alles te zien, zoals gymnastiek.

Aan onze kant van het water stonden ook kinderen met ouders, dus ook hier werden er pepernoten verspreid, een groot aantal handen vol belandde bij ons in de VC.

Ondanks de snijdende kou die dag was het erg gezellig, ook door de aanwezige koffie. Aan het eind van de dag konden we zeggen dat alles zeer goed verlopen was!

 
De route   Aankomst Pakjesboot 13
 
Zicht op de aankomst   De Pietenboot
 
Een andere Pietenboot   Muziekpieten
 
Aanmeren pakjesboot   De kinderen hebben plezier
   
En nog meer kinderen