Rode Kruis Wandeltocht Brummen

in het 1e weekend van november wordt traditiegetrouw de Rode Kruis Wandeltocht Brummen gelopen. Deze wandeltocht wordt gelopen voor de afdeling BEHL van het Nederlandse Rode Kruis. De zaterdag voordat de loop wordt gehouden gaan vrijwilligers van VRT aan de slag om de mast van 22 meter te plaatsen, zodat een grote afstand via de portofoon kan worden overbrugd. Er worden zondags door de vrijwilligers van de Rode Kruis van de afdeling bij zowel de zogenaamde “grote” als bij de “kleine” stop stoeltjes geplaatst, zodat de wandelaars even kunnen uitrusten, koffie kunnen drinken, soep eten en iets te eten nuttigen, alle inkomsten hiervan komen dan weer ten goede aan de afdeling. 

De zondag, de wandeldag, zijn dan de vrijwilligers van zowel de afdeling als die van VRT ‘s morgens om 08:00uur alweer aanwezig, zodat er op tijd gestart kan worden door de wandelaars. Start en finish zijn ieder jaar bij uitspannning “de Vroolijke Frans” in Brummen. De PAM van Brummen doet ’s morgens in 1e instantie dienst als pendelbus om mensen die zich van te voren bij het Rode Kruis hebben aangemeld op te halen vanaf NS station Brummen. Zij worden dan naar de “Vroolijke Frans” gebracht van waar af zij hun wandeltocht dan kunnen beginnen. Aan het eind van de dag gebeurt dan het omgekeerde. Natuurlijk wordt ook de PAM (bus) van Eerbeek ingezet, maar meer voor hand -en spandiensten. 

De afstanden die gelopen kunnen worden zijn: 5, 10, 15, 20 en 25km. De wandelroutes voeren natuurlijk door de bossen en door een wat landelijkere omgeving. 

Aan het eind van de dag als alle wandelaars alweer huiswaarts zijn wordt alles weer afgebroken. Hierna, kunnen zowel de Rode Kruisers als de vrijwilligers van VRT nog even gezellig met elkaar ontspannen in de “Vroolijke Frans”. 

Al met al is het elk jaar weer een geslaagde en zeker ook gezellige dag.

 
VC standplaats HALL   Mastopstelling Hall
 
Kleine stop Hall   Kleine stop Hall
 
Kantine kleine stop Hall   Roder Kruismedewerkers, afdeling Brummen
 
PAM afdeling Brummen   Paarden in wei, kleine stop Hall
 
Koeien op de wandelroute   Ooievaars op de wandelroute