11-Heuvelentoertocht Epe

Elk jaar wordt op de 4e zaterdag van augustus de Elf-Heuvelen toertocht verreden. Dit is een fietsevenement waar men kan inschrijven op de 45, 75, 100 en 150km. Iedereen die van fietsen houdt is welkom. Start en finish zijn op camping "de Jagerstee” aan de officiersweg te Epe. Deze dag wordt verzorgd door organisatie DSO, een schaatsclub uit Epe. 

Op vrijdag voorafgaande aan de 4e zaterdag gaat VRT richting Apeldoorn en Epe om de relais in Apeldoorn en op de “Eper Veste” (Epe) te plaatsen. Zodra het laatste relais, die van de “Eper Veste”, is geplaatst rijden we naar RCN-camping “de Jagerstee” aan de Officiersweg te Epe, om verder op te bouwen. Meestal wordt er eerst even met de voorzitter van DSO een bakje koffie gedronken. Als de koffie op is wordt de VC geplaatst, alles opgetuigd en getest. 

De volgende morgen, de zaterdag, zijn we om 05:45uur weer aanwezig. De medewerkers van VRT maken zich op om mobilofoons in te bouwen bij auto’s van de organisatie die op het parkoers rijden en in de Rode Kruis bussen die op verschillende posten komen te staan. Tevens worden er een aantal portofoons uitgedeeld, daarna kan het feest beginnen. Al zou er slecht weer afgegeven worden door het KNMI, de tocht gaat gewoon door. Wel is het zo dat VRT “het weer” via internet in de gaten houdt, zodat zij de organisatie van de laatste weer updates kan voorzien. 

Om 17:00uur, als alle fietsers weer binnen zijn en zich afgemeld hebben, breken de vrijwilligers van VRT alles weer af en gaan naar huis. Pas de week erop worden de relais verwijderd 

     
Camping De Jagertsee   De "Eper Wegpiraten"