Officiële ingebruikname van de Mobiele Meldkamer van VRT

Op 12 juni was het dan zover. Na 2½ jaar bouwen werd de Mobiele Meldkamer (VC) officieel in gebruik genomen. In december 2007 kon VRT de hand leggen op een Renault B110. Omdat wij graag ooit zelf een eigen VC wilden hebben en de caravan die wij als VC gebruikten erg slecht werd, vonden wij dat we deze kans met beide handen aan moesten grijpen. Vele tekeningen later werd er uiteindelijk begonnen met bouwen, voor zover je dat zo kan zeggen, want er moest natuurlijk eerst worden afgebroken voordat er kan worden opgebouwd.

Gedurende deze 2½ jaar kwamen veel mensen uit de omgeving en van heinde en ver kijken en informeren hoe op dat moment de stand van zaken was. Daarom hebben we gemeend iedereen een leuke uitnodiging te moeten sturen waarin ze werden uitgenodigd om op 12 juni 2010 tussen 10:00uur ’s morgens en 18:00uur ’s avonds te komen kijken onder het genot van een hapje en een drankje.

Onze kinderen, familieleden, buren, vrienden en natuurlijk organisaties en leveranciers waren uitgenodigd. Omdat alles buiten zou plaats vinden moesten we natuurlijk wel een mooie droge dag hebben en die hadden we dan ook.

Als VRT mochten we heel veel bloemstukken, bloemen en kado’s in ontvangst nemen. Veel van onze VRT vrijwilligers waren aanwezig, een aantal kon niet komen omdat er een grootscheepse calamiteitenoefening op touw was gezet. In de week na de ingebruikname kwam er een stukje in de Schaapskooi, de wekelijkse huis aan huis krant. Héél veel mensen zijn geweest.

Wij als VRT willen nogmaals iedereen bedanken die de moeite heeft genomen om te komen of om iets van zich te laten horen omdat ze niet in staat waren te komen. Langs deze weg willen we alle vrijwilligers bedanken voor hun hulp tijdens de voorbereidingen van de dag en op de dag zelf.

 
De uitnodiging   De basis van VRT
 
Achteraanzicht VC   De binnenzijde van de VC
 
Beveiligingscamera   Bloemstuk
 
Zicht op de beeldschermen in de VC   Hel logboekprogramma
 
De koffietent   Een van de antennes
 
Uitleg aan genodigded   Genodigden
 
Een van de relais   Uitleg door een van de vrijwilligers
 
Bestuur Posbankloop   Wanda Botterweg, een vrijwilliger
 
Familie   Nog meer genodigden
 
Vertegenwoordigers NRK Voorst   Vertegenwoordigers NRK Rheden
 
Leandra en Lambert   Martin Kers, een vrijwilliger
 
Vrijwilliger en familie   Hobers Techniek
 
Masseurs 4-Daagse Apeldoorn  

Bloemen en cadeaus

 
Een cadeau uit Belgie   Cadeau NWB

 

Krantenartikel Schaapskooi