Van Rijssen Telecom levert apparatuur waarmee op eenvoudige wijze verbindingen tussen personen opgezet kunnen worden middels radioapparatuur. 

Voor uitgebreide informatie of voor een offerte neemt u gerust contact op met Van Rijssen Telecom.

We kunnen hierbij denken aan apparatuur zoals

  • Portofoon
  • Mobilofoon
  • Basispost
  • Mobiele Meldkamer

Portofoon

Een portofoon is een handzaam apparaat waarmee u op eenvoudige wijze kunt communiceren met anderen, ongeacht waar u zich op het terrein bevindt. Een groot voordeel van een portofoon is dat wanneer u een aantal mensen op een frequentie heeft, u die allemaal tegelijk kunt benaderen, mits deze medewerkers meeluisteren. Indien u een mobiele telefoon gebruikt zult u al iedereen die u wilt informeren afzonderlijk moeten bellen! Ook zijn aan het gebruik van portofoons, dit in tegenstelling tot mobiele telefonie, geen gesprekskosten verbonden. U betaalt voor het gebruik van portofoons een vast huurbedrag. 
Het zend- en ontvangstbereik van portofoons is afhankelijk van de omgevingsgesteldheid. Het bereik is maximaal wanneer u zich in een open omgeving bevindt, zoals bijvoorbeeld op weilanden of op waterplassen. Hoe meer en/of hoe hoger de bebouwing, hoe kleiner het zendbereik is.

Mobilofoon

Zodra de te overbruggen afstanden groter worden of er vanuit een auto gecommuniceerd gaat worden, moet er gebruik gemaakt worden van een mobilofoon.. Een mobilofoon beschikt over meer zendvermogen dan een portofoon, waardoor het zendbereik groter wordt.
Een mobilofoon is in diverse configuraties leverbaar, afhankelijk van de gewenste toepassing: 
  • Mobiel
    De mobilofoon wordt geleverd inclusief een kleefvoet-antenne en een accusnoer voor de sigarettenaansteker. Verder is de mobilofoon in een passende behuizing geplaatst, waardoor de mobilofoon tegen vallen en stoten beschermd wordt.
  • Vast
    De mobilofoon wordt geleverd inclusief een kleefvoetantenne, een omvormer van 240V naar 12V (of een loodaccu als er geen 240V aanwezig is) en eventueel een hoofdtelefoon. Verder is de mobilofoon in een passende behuizing geplaatst, waardoor de mobilofoon tegen vallen en stoten beschermd wordt.

Basispost

 

De basispost is gelijk aan een mobilofoon, met als verschil dat een basispost direct aangesloten kan worden op 220V. Hiervoor is dus geen omvormer nodig. Ook is de basispost voorzien van een schakelaar (spreeksleutel) of van een handmicrofoon

Bij een luidruchtige omgeving kunnen wij ervoor zorgen dat u uw medewerkers toch luid en duidelijk kunt verstaan.

Mobiele meldkamer

 

De mobiele meldkamer kan gehuurd worden voor één of meer dagen, echter altijd inclusief personeel. De mobiele meldkamer is te huur voor alle soorten van evenementen en dan natuurlijk specifiek voor radiodoeleinden.

Of u nu een groot of klein bedrijf of organisatie bent die iets wil organiseren voor zijn/haar personeel/klanten, de mobiele meldkamer kan een uitbreiding zijn op het radiocommunicatie materiaal dat u bij ons heeft gehuurd, zeker wanneer er met meerdere netten moet worden gewerkt.