Van auto tot mobiele meldkamer

Het was al een hele tijd een grote wens van Van Rijssen Telecom om een eigen mobiele meldkamer te hebben. En eindelijk, eind 2007 leidde dat tot het resultaat dat er een Renault B110 op de kop kon worden getikt die in het daarop volgende jaar omgebouwd werd naar een heuse mobiele meldkamer.

Allereerst moest de bak van binnen helemaal gestript worden zodat er door de hele bak isolatie kon worden aangebracht en kon worden onderverdeeld in 2 secties, een magazijn en een meldkamer. Het magazijn is voorzien van al het nodige op het gebied van radiocommunicatie.

In de meldkamer zijn 3 bedienplekken aanwezig, waarbij elke plek is voorzien van verlichting, mobilofoon, een computer en beeldscherm. Tevens is er een printer aanwezig. De computers en de printer zijn door middel van een netwerk met elkaar verbonden.

Op de computers wordt gebruikt gemaakt van een speciaal voor ons geschreven programma waarin alle berichtgeving ingevoerd kan worden en waarin slachtofferformulieren aangemaakt kunnen worden. Alles wat tijdens een inzet nodig is, is dus aanwezig.

Al met al heeft de bouw ruim een jaar geduurd.
Middels foto’s willen wij u een kleine impressie geven van de bouw van de mobiele meldkamer.

 

 
Montage van de isolatie Indeling in twee secties
 
Gedeeltelijke inrichting van het magazijn Montage plafond en wanden
 
In aanbouw zijnde meldtafel Gemonteerde meldtafel
 
Portofoonkast Mobilofoonkast
 
Steunzenders en klein materiaal Gemonteerde entreetrap
 
Belettering zijkant Belettering achterkant