Officiële ingebruikname van de Mobiele Meldkamer van VRT


Op 12 juni was het dan zover. Na 2½ jaar bouwen werd de Mobiele Meldkamer (VC) officieel in gebruik genomen. In december 2007 kon VRT de hand leggen op een Renault B110. Omdat wij graag ooit zelf een eigen VC wilden hebben en de caravan die wij als VC gebruikten erg slecht werd, vonden wij dat we deze kans met beide handen aan moesten grijpen. Vele tekeningen later werd er uiteindelijk begonnen met bouwen, voor zover je dat zo kan zeggen, want er moest natuurlijk eerst worden afgebroken voordat er kan worden opgebouwd.
Gedurende deze 2½ jaar kwamen veel mensen uit de omgeving en van heinde en ver kijken en informeren hoe op dat moment de stand van zaken was. Daarom hebben we gemeend iedereen een leuke uitnodiging te moeten sturen waarin ze werden uitgenodigd om op 12 juni 2010 tussen 10:00uur ’s morgens en 18:00uur ’s avonds te komen kijken onder het genot van een hapje en een drankje.
Onze kinderen, familieleden, buren, vrienden en natuurlijk organisaties en leveranciers waren uitgenodigd. Omdat alles buiten zou plaats vinden moesten we natuurlijk wel een mooie droge dag hebben en die hadden we dan ook.
Als VRT mochten we heel veel bloemstukken, bloemen en kado’s in ontvangst nemen. Veel van onze VRT vrijwilligers waren aanwezig, een aantal kon niet komen omdat er een grootscheepse calamiteitenoefening op touw was gezet.
In de week na de ingebruikname kwam er een stukje in de Schaapskooi, de wekelijkse huis aan huis krant. Héél veel mensen zijn geweest.

Wij als VRT willen nogmaals iedereen bedanken die de moeite heeft genomen om te komen of om iets van zich te laten horen omdat ze niet in staat waren te komen. Langs deze weg willen we alle vrijwilligers bedanken voor hun hulp tijdens de voorbereidingen van de dag en op de dag zelf.
 
De uitnodiging De basis van VRT
     
 
Achteraanzicht VC   Binnenzijde VC
     
 
Beveligingscamera   Bloemstuk
     
 
Zicht op de beeldschermen in de VC   Het logboek
     
 
De koffietent   Een van de antennes
     
 
Uitleg aan genodigden   Genodigden
     
 
Een van de relais   Uitleg door een van de vrijwillgers
     
 
Bestuur Posbankloop   Wanda Botterweg, een vrijwillger
     
 
Familie   Nog meer genodigden
     
 
Vertegenwoordigers NRK Voorst    Vertegenwoordigers NRK Rheden
     
 
Leandra en Lambert   Martin Kers
     
 
Hobers Techniek   Masseurs 4-daagse Apeldoorn
     
 
Bloemen en cadeaux   Een cadeau uit Belgie
     
 
Cadeau NWB   Krantenartikel Schaapskooi